Carin Fremer, akvarellmålare

Carin Fremer, aktuell med en nyligen genomförd utställning på Galleri T i Gamla Stan, Stockholm, tillsammans med Skiljebogruppen, en grupp Västerås-konstnärer, (29 mars – 3 april 2008).

Carin har alltid varit intresserad av konst, men det var först 1995 som hon fick möjlighet att ägna sig åt måleriet. Sedan dess har hon deltagit i kurser i akvarellmålning varje år under olika konstnärers ledning; framför allt har hon haft västeråskonstnärern Marie Hektor som handledare.

Att Carin har fastnat just för akvarellmåleri förklarar hon så här: ”Akvarell kan som inga andra målartekniker på ett känsligt sätt förmedla finstämda motiv. Akvarell är själens måleri och min strävan är att inbjuda betraktaren till en resa där ljus och färger spelar huvudrollen.”

Carin har även på egen hand fördjupat sig i akvarellteknik och leder också kurser där hon delar med sig av sitt kunnande. Sedan 1998 har hon dels haft egna utställningar, dels deltagit i utställningar tillsammans med andra konstnärer.


Du kan här se några av Carin Fremers akvareller från 1999 - 2008, vilka finns tillgängliga on line. Här finns sexton bilder upplagda, i ett provisoriskt format.